Nyheter

Två work-in progress visningar av Thailandsdrömmar i Östersund på kvinnodagen den 8:e mars. Anordnat av Östersunds kvinnojour och UN Women Östersund

Den 8:e mars var vi uppe i Östersund för att ha två filmvisningar av vår work-in-progress för Thailandsdrömmar. Det var fullsatt och mycket uppskattat. Efteråt hade vi tid för frågor. Vi bollade också idén om att man borde ha en hel turné med filmen när den är klar så man når ut till många med filmen.

/avdelare.jpg

Work-in-progress visning av Thailandsdrömmar
på den Internationella dagen för avskaffande av kvinnovåld

Den 25:e november hade vi en work-in-progress visning av Thailandsdrömmar på den Internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor. Anordnat av Ewa Fransson och Katarina Idegård på Dialoga. Filmen fick ett bra mottagande med bra frågor efter.

Efter varje visning brukar vi få höra att det är bra att filmen tar upp olika sidor och inte bara de negativa. Det blir mer nyanserat och det är tydligt att inget är svart eller vitt.
avdelare.jpg


Work-in-progress visning av Thailandsdrömmar på konferens för kvinnofrid

Den 22:a november var vi i Stockholm och hade en work-in-progress visning av vår dokumentär Thailandsdrömmar som är under produktion. Filmen tar upp vad som är kärlek och vad som är utnyttjande i relationer och möten bland svenska män och thailändska kvinnor.

Vi visade en 30 minuter work-in-progress och hade sen 30 minuter avsett för frågor. 45 personer hade anmält sig men det var ca 15 personer extra som dök upp vilket vi tyckte var väldigt roligt. Det fick ställas ut stolar i mittgången och längst bak och resten fick stå. Med på plats var bland annat representanter från Migrationsverket, Länsstyrelser och kvinnojourer runt om i Sverige och de hade många bra frågor, tankar och erfarenheter som vi tror kan leda till bra utveckling i dessa frågor. Filmen fick ett mycket bra mottagande och nästa steg är att klippa klart en version som är till för liknande sammanhang. Filmen kommer bli ca 45 minuter lång. Det kommer även bli en lång dokumentär.

avdelare.jpg

Föreläsningar

Abraham Staifo, Henke Rung och Sofia Rapp Johansson har varit ute och föreläst nu under hösten och den 14 oktober är Karwan Faraj ute på föreläsning.

abraham.jpg
Abraham föreläste på SKF i Göteborg.


henke-forelasning-elof-lindalvs-gymnasium-9-okt-13.jpg
Henke föreläste på Elof Lindälvs gymnasium i Kungsbacka.


sofia-mindre-2.jpg
Sofia föreläste i Salabackekyrkan i Uppsala.


karwan2.jpg
Karwan föreläser på Angeredsgymnasiet i Göteborg den 14 oktober.


avdelare.jpg


AK Inspiration filmade en teater åt Generationsteatern


AK Inspiration fick i uppdrag att filma en teater där de medverkande möttes över generationsgränserna. En mycket bra teater tycker vi och ni kan se den här:


avdelare.jpg

Filmvisning och föreläsning på konferens anordnad av LänsstyrelsenRenzo och Hanna Aneröd var den 31 maj på Länsstyrelsen i Göteborg för att visa
sin "work in progress" film av "Thailandsdrömmar - Kärlek eller fruimport".
En version på 30 min som visar olika sidor av relationer mellan svenska män
och thailändska kvinnor. Denna film kommer att fortsätta utvecklas.

Filmen fick ett bra mottagande där flera av de ca 90 besökarna uttryckte
att det var bra att filmen tar upp så många sidor, speciellt när det gäller
tunga ämnen är det bra att också få se ur positiva synvinklar.
Efter filmvisningen kunde man ställa frågor och det blev många bra frågor.

Som vanligt går tiden fort när man pratar om angelägna saker och
vi ser fram emot fler visningar.


Hanna Aneröd

Renzo förbereder filmen tillsammans med Sophie Nilsson på Länsstyrelsen.
                                                        
                        

Anna Hansens kulturredovisning på Teater Uno

anna-3.jpg
anna-11.jpg
anna-8.jpg


Den 24 maj var Renzo samtalspartner till Anna Hansen en tjej med bakgrund i arbetarklassen som har tagit klivet in i kulturvärlden. 

"Detta är ett seminarium som behandlar hur olika personer tar del av konst- och kulturlivet och tar plats i kulturbranschen olika beroende på hur man har med sig dessa delar naturligt från sin uppväxt. Här kommer delvis konst och kultur att diskuteras ur ett klassperspektiv, men även varför det är viktigt att ta del av konst- och kulturlivet och en diskussion kring vilka människor kulturbranschen arbetar för att nå.

Anna Hansen är en låtskrivare och musiker som har en liten musikstudio i Majorna i en gammal korvfabrik. Hon har tidigare arbetat som servitris och personlig assistent men har nu utbildat sig i sitt andra kall förutom musiken; att leda kulturprojekt, arrangera och producera. Hon har nyligen avslutat sin praktik som programproducent på Stora Teatern i Göteborg."avdelare.jpg


Föreläsning med Karwan Faraj


karwan2.jpg

Den 2 maj föreläste Karwan Faraj för AK Inspiration på ABF:s fackliga verksamhet i Göteborg om kriminalitet och ungdomsvåld.
Föreläsningen blev mycket lyckad. Mer info om Karwan kan ni läsa här.avdelare.jpg


Filmvisning för politiker i Voksenåsen

img-2101.jpg

Den 21 november var vi inbjudna till Voksenåsen i Norge där en konferens om fruimport skulle hållas. På konferensen samlades norska och svenska politiker bland annat Nyamko Sabuni, jämställdhetsminister och Eva Eriksson regeringens utredare av fruimport. 

Vi hade en work in progress visning av vår dokumentärfilm Thailandsdrömmar. De närvarande tyckte det var bra att vi visade olika sidor av relationer mellan svenska män och thailändska kvinnor/sydostasiatiska kvinnor då det ger en nyanserad bild.

Länk till konferensen